Vælger du Sorø Akademi bliver du en del af et fællesskab med kammerater, høj faglighed, traditioner og fester - og du har også mulighed for at bo her!

Sorø Akademi

På Sorø Akademi tør vi godt love dig tre spændende år med dygtige lærere og høj faglighed. Og så foregår det endda i vores smukke historiske omgivelser lige ned til Sorø Sø. Du kan også vælge at bo her på kostskolen. Det gør ca. en fjerdedel af vores elever.

Bliv elev
LÆS OM KOSTSKOLEN HER

Hvis du vil bo her

Du kan flytte hjemmefra og bo på kostskolen i trygge rammer. Her vil du opleve en større frihed end hjemme, men ikke så meget ansvar, som hvis du flyttede rigtigt hjemmefra. Som kostelev får du automatisk nogle ekstra oplevelser i din gymnasietid.
Hvis du har lyst til at supplere din gymnasietilværelse med en hverdag på kostskolen, så læs mere om priser og optagelse her på hjemmesiden under kostskole.

Bliv elev
LÆS OM GYMNASIET HER
Hvis du bor i udlandet

Kontakt os, hvis du ikke kan komme til de annoncerede møder, men gerne vil skrives op til kostskolen eller vide mere.

Skriv gerne direkte til vicerektor Anne Friis: af@soroeakademi.dk. 

Bliv elev

Genvej

Din fritid: Idræt og kulturliv på skolen
28. september 2016

Her finder du et overblik over de mange fælles aktiviteter du kan være med til på skolen udenfor skoletid.

Arrow-right

Hvis det er vigtigt for dig at komme på Sorø Akademi, skal du som 1. prioritet vælge Sorø Akademi.

Optagelse på Sorø Akademi

For at have retskrav på optagelse til den 3-årige almene studentereksamen (stx) skal du:

  • have søgt rettidigt i direkte forlængelse af 9. eller 10. klasse
  • være vurderet uddannelsesparat med mindst 5,0 i gennemsnit af alle afsluttende standpunktskarakterer
  • have modtaget prøveforberedende undervisning i 2. fremmedsprog i 5.-9. klasse i folkeskolen eller prøveforberedende undervisning, der står mål hermed
  • have aflagt folkeskolens obligatoriske prøver efter 9. klasse i henhold til folkeskolelovens regler
  • have bestået folkeskolens afgangseksamen
  • have bekræftet det faglige niveau (5,0) fra uddannelsesparathedsvurderingen ved de lovbundne prøver fra folkeskolens afgangseksamen.
  • Har du ikke bekræftet det faglige niveau fra uddannelsesparathedsvurderingen har du dog krav på optagelse, hvis dit karaktergennemsnit fra de lovbundne prøver er på mindst 3,0.
  • Har du mindst 2,0 men under 3,0 og gennemfører en vejledningssamtale med gymnasiets leder, har du også krav på optagelse.

Søger du i direkte forlængelse af 10. klasse gælder desuden, at du:

  • i 10. klasse skal have modtaget undervisning i dansk, engelsk og matematik og aflagt enten 9.- eller 10.-klasseprøver i disse fag.

Bemærk: Hvis du er vurderet ikke-uddannelsesparat
Er du vurderet ikke-uddannelsesparat, men i øvrigt opfylder adgangsforudsætningerne, kan du optages på de 3-årige gymnasiale uddannelser, hvis du får mindst 6,0 i de lovbundne prøver ved folkeskolens afgangseksamen.

Optagelse efter konkret vurdering
Optagelse efter en konkret vurdering er en mulighed for de elever, som søger de 3-årige gymnasiale uddannelser, men ikke opfylder forudsætningerne for at have krav på optagelse. En konkret vurdering er en helhedsvurdering, som laves på baggrund af en centralt stillet optagelsesprøve og en samtale.

Optagelsesprøve
Optagelsesprøven er en 4 timers skriftlig prøve i fagene dansk, engelsk, matematik og fysik/kemi. Prøven afvikles på det gymnasium, der er søgt som 1. prioritet. Prøven følges op af en samtale.

Læs mere om optagelse på UVM's hjemmeside.

Hvis du skal til udlandet efter 9. eller 10. klasse er det nemmest at søge "normalt" ind fra 9. eller 10. klasse og så søge orlov. Det kan du enten gøre efter, du er kommet ind, eller skrive ind i ansøgningen.

Kvalificerede ansøgere bliver, hvis skolen har for mange ansøgere, optaget efter afstandskriteriet, således at de, der bor nærmest, optages først.

Proceduren

Du finder ansøgningsskemaet på adressen www.optagelse.dk.

Her skal du under ungdomsuddannelser vælge STX og så Sorø Akademi.
Du skal vælge et sprogfag og et kreativt fag samtidig med at du søger skolen.

Hvis det er vigtigt for dig at komme på Sorø Akademi, skal du som 1. prioritet vælge Sorø Akademi.

Frivillige aktiviteter

Billedkunst
Hver uge er der frivillig billedkunst. Du kan tegne, lave grafik, skulptur og meget mere under vejledning af en billedkunstlærer.
Der tages udgangspunkt i lige netop det, du interesserer dig for.

Musik
Skolens kor og skolens klassiske og rytmiske orkestre/bands øver uden for almindelig skoletid under ledelse af en musiklærer.
Endvidere kan skolens øvelokaler lånes til brug for elevbands.

Lektiecafé
Skolen har lektiecafé flere gange om ugen, hvor vores sjak af fagligt stærke elever er til stede.

Sport og idræt
Der tilbydes hvert år flere forskellige idrætsdiscipliner i frisportsregi. Det kunne f.eks. være cricket, basket, badminton, fodbold og fægtning. I frisport kan eleverne desuden tilmeldes gymnasiernes landsdækkende turneringer i forskellige idrætsgrene.

Skoleforestilling
Har du en skuespiller, musiker, komponist, manuskriptforfatter, scenograf, instruktør eller filmmager i maven, så er skoleforestillingen noget for dig. Der arbejdes professionelt inspireret af de seneste trends fra teater- og performanceverdenen.