Sorø Akademi

Du kan vælge at bo på Sorø Akademi, mens du går i gymnasiet. Det vil sige, at du automatisk får nogle ekstra oplevelser med i den tid, du er her. 

Ca. en fjerdedel, dvs. omkring 140 af skolens elever, bor fordelt på fem huse, der fungerer som en tryg base. Her har du eget værelse, men deler fællesstuer med de andre og spiser alle dine måltider i vores smukke gamle spisesal.

I hverdagen går du i skole sammen med gymnasiets øvrige elever. Der er altid liv på skolen, for både kost- og dagelever benytter skolens sportsfaciliteter, lektiecafé og andre tilbud efter skoletid. Vi gør meget ud af, at du føler dig tryg og godt tilpas. Derfor er der også tid til hygge, musik og/eller sport efter skoletid.

Er du klar til nogle af de bedste år i dit liv?

At vælge kostskole er en stor beslutning. Begynd derfor med at kigge dig omkring her på hjemmesiden; og kan du lide, hvad du ser, så ring gerne og skriv dig op til en rundvisning. Kom derefter på besøg og mærk det liv her er, så ved du meget bedre, om det er det rigtige valg for dig.

Optagelse

Du søger om optagelse via det elektroniske skema, som du finder her. I 2024 er der ansøgningsfrist den 18. januar. Ansøgning til kostskolen kan dog også indsendes på andre tider af året, når du har besluttet dig.

Hvis du bor i udlandet

Kontakt os, hvis du ikke kan komme selv og se kostskolen, men gerne vil skrives op eller vide mere. Skriv gerne direkte til vicerektor Anne Friis og hør om mulighederne: af@soroeakademi.dk.

Her på hjemmesiden er der også et afsnit, der henvender sig særligt til jer, der bor i udlandet: For udlandsdanskere

Kom med på rundvisning