Skolen har både bibliotek og bogdepot. Biblioteket har sin egen bygning, bogdepotet finder du i hovedbygningen. Vil du lave online-søgninger på litteratur eller film, finder du de vigtigste links nederst på denne side.

Bibliotek

Biblioteket finder du ved siden af Klosterporten
På skolens bibliotek kan du låne faglitteratur, der er relevant for undervisningen og opgaveskrivning. Derudover er her skønlitteratur på dansk, engelsk og tysk. Du er også velkommen til at låne bøger til frilæsning. Biblioteket ligger i den store røde bygning ved siden af Klosterporten. Her kan du møde bibliotekar Ann Furholt Pedersen.

Bogdepot

Bogdepotet ligger i kælderen under hovedbygningen
På bogdepotet låner du de bøger, der er bestilt hjem af dine lærere og som du skal bruge i undervisningen. Her er også mulighed for at låne bøger ved opgaveskrivning. På bogdepotet møder du Marie Louise Vernersen.

Aflevering
Når du er færdig med at bruge bøgerne, så bliver vi glade, hvis du afleverer dem hurtigst muligt i dropboksen på bogdepotet eller ved skranken. Det er fx. en god ide, at tage hele stakken med den dag, du skal til eksamen og få dem afleveret med det samme bagefter.

Få et overblik over bibliotekets og bogdepotets materialer i Biblioteksbasen

Det er nemt at finde litteratur på skolen, når du søger i biblioteksbasen. Dette kan du gøre uden at logge ind ved at følge linket nedenfor.

I Biblioteksbasen kan du søge bøger, tidsskrifter og digitale materialer som film fra Filmcentralen, forfatterportrætter fra Forfatterweb mv.

Skal du skrive store opgaver?
Så er det en god ide at gå på jagt i databaserne nederst på denne side.

Hvis du vil se din lånerstatus skal du logge ind. Her kan du se, hvilke bøger, du har lånt på biblioteket og på bogdepotet. Du kan også forny dine lån af biblioteksbøger. Bøger fra bogdepotet kan dog kun fornys ved at du henvender dig på bogdepotet.

Sådan gør du, hvis du skal logge ind og tjekke lånerstatus eller forny dine boglån:

Følg linket og klik på login øverst til højre. Login med "kortnummer" = CPR-nummer (10 cifre) og pinkode = de sidste 4 cifre i dit CPR-nummer. For eksempel kortnummer: 1902960123 Pinkode: 0123.

Nyhed

Åbningstider

swipe

Hvis du ikke kan finde det, du leder efter ...

Hvis du ikke kan finde egnet litteratur på skolens bibliotek eller i bogdepotet, kan det muligvis skaffes via Bibliotek.dk. Enten ved at du selv bestiller det hjem eller skolens bibliotekar låner det hjem for dig. Bibliotekaren hjælper dig gerne med at søge og bestille materialer, enten til dit lokale folkebibliotek eller til skolens bibliotek.

Skal du skrive store opgaver?
Så er det en god ide at gå på jagt i databaserne nedenfor.

Links til databaser

På Sorø Akademi har vi købt adgang til forskellige databaser, som er brugbare både i dagligdagen og ved større opgaver. De fleste af databaserne er tilgængelige via dit Unilogin eller skolens netværk.

Disse databaser får du adgang til via skolens netværk:

  • Gale databaser - en samling af forskellige engelsksprogede databaser, der dækker emner som verdenshistorie, USAs historie, naturvidenskabelige emner, og globale emner som politik, miljø, kultur osv.

(Hvis du skal logge på hjemmefra, så spørg bibliotekaren om kode)

Disse databaser får du adgang til via Unilogin:

  • Infomedia - danske avis- og tidsskriftartikler.
  • Faktalink - samling artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner.
  • Litteraturtolkninger - henvisninger til litterære analyser.
  • Forfatterweb - forfatterleksikon, der indeholder portrætter af danske og udenlandske forfatterskaber, skaber overblik over perioder & genrer og sætter forfatterne ind i en litteraturhistorisk sammenhæng.
  • Filmcentralen - Det Danske Filminstituts streamingtjeneste, hvor du kan gå på opdagelse i mere end 3000 kortfilm og dokumentarfilm - både nye og ældre.
  • Historiens Verden - et værktøj til historieundervisningen udviklet og forfattet af historikere. Gennemgang af verdenshistorien med Europa som udgangspunkt. Tekster, biografier, kilder mv.