På brobygning kan du finde ud af, om Sorø Akademi og STX er noget for dig

Velkommen til brobygning

Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores smukke omgivelser og til at fortælle dig om, hvad stx-uddannelsen er for en størrelse – og så selvfølgelig også om, hvordan det er at være elev her på Sorø Akademi.

Når du kommer på besøg, kommer du til at høre om stx generelt, om hvilke studieretninger vi tilbyder, og så vil nuværende elever fortælle om, hvordan det er at gå i gymnasiet.

Du vil også komme til at overvære undervisning i en klasse og møde studievejledere og lærere, der introducerer dig for nogle af gymnasiets fag – og du får god mulighed for at stille spørgsmål undervejs, hvis du gerne vil vide mere.

Vi mødes ved hovedindgangen
Når du ankommer til gymnasiet, kan du vente udenfor i Fratergården (ved brønden) ved skolens hovedindgang. Så bliver I hentet af en studievejleder kl. 8.10 som også er mødetidspunktet. Kom gerne lidt før. Hvis det er dårligt vejr kan du bare gå indenfor og vente. Lige indenfor døren er der bænke, hvor du kan sidde sammen med de andre brobygningselever indtil I bliver hentet.

Mad i kantinen
Vi har en kantine, hvor du kan købe mad og drikke, de dage du er her. Den har åben fra kl. 9.45-12.30 og man kan kun betale med kort og MobilePay. I spisepausen har kantinen et stort udvalg af mad som hjemmelavede sandwich, pizzasnegle, lækre salater, pølsehorn og andre lune retter.

Vi glæder os til at se dig her på Sorø Akademi!

Se en lille film om, hvad der venter dig på Akademiet, når du kommer på besøg:
Se en lille film om, hvad der venter dig på Akademiet, når du kommer på besøg:

Amanda, Laurits og Mathias fortæller om brobrygnings-dagene.
Medvirkende og manuskript: Amanda 1v, Laurits 1b og Mathias 1b (2022)

Du kan også tage en digital tur rundt på skolen og se lidt af det hele her: