Erhvervsøkonomi udbydes på C-niveau.

Erhvervsøkonomi

Sigter du mod en erhvervsrettet videregående uddannelse eller en fremtid som iværksætter, så er erhvervsøkonomi en kvalificeret valgmulighed i gymnasiet.
"Just do it" eller "Das Auto" - hvilke billeder skaber disse ord hos forbrugeren og hvorfor? Hvorfor overvejer Adidas at lægge sag an mod Ecco om tre striber på en sko? Hvilke kunder handler i Irma? Går det godt for Flying Tiger i Danmark? Hvad er Blue Ocean Strategi?

Erhvervsøkonomi giver svaret.

I arbejder primært projektorganiseret med virksomhedernes strategi, økonomi, organisation og afsætning i en globaliseret verden.

Både teori og virkelighed

Efter en kort introduktion til innovation, iværksætteri, vision og mission  igangsætter vi et innovationsprojekt for eleverne.
Dette projekt følger undervisningen hele året og opgives til eksamen.
Kernestoffet er: Innovation, iværksætteri, brancheanalyse, ledelse og motivation, organisation, afsætning, segmentering, regnskab og strategi. Teori og virkelighed kobles med andre ord sammen og giver en forståelse af en virksomheds handlemuligheder i en stadig mere globaliseret verden.

Gæster fra erhvervslivet

Undervejs krydrer vi undervisningen med besøg af oplægsholdere med rod i det rigtige erhvervsliv. I de senere år har vi fx haft besøg af gæster fra Coop, Uniqa, Voss Industry,  Sparekassen Sjælland, SDU og ikke mindst den lokale entrepreneur og iværksætter Karsten Sabransky m.fl. De medvirker til at bringe virkeligheden uden for Klosterporten ind i undervisningen.

Eksamen

Der afholdes en mundtlig prøve på grundlag af en opgave med et antal bilag. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives ca. 60 minutters forberedelsestid. Eksaminationen former sig som en samtale mellem eksaminand og eksaminator med udgangspunkt i den trukne opgave. De sidste fem til syv minutter af eksaminationstiden skal eksaminanden perspektivere opgaven til eget projektforløb.

Nyheder og arrangementer

Ved brug af indeværende hjemmeside accepterer du brugen af cookies for at give dig den bedste brugeroplevelse.
Yderligere information findes under Cookies
Ok