Spansk kan både være et studieretningsfag og et valgfag, og du kan komme til eksamen mundtlig og/eller skriftligt efter 3.g.

Spansk

I gymnasiet er spansk et begyndersprog og et kulturfag.

Undervisningen strækker sig over alle 3 år i gymnasiet, og der er fokus på at lære at kommunikere på spansk mundtligt og skriftligt. Gennem arbejde med tekster, film, sange og kunst får du opbygget dit spanske ordforråd og din viden om kultur og samfundsforhold, samtidig med at du får en grammatisk forståelse for sprogets opbygning.

Spansk er et verdenssprog, der tales som modersmål af mere end 400 millioner mennesker. Der tales både spansk i Spanien, Sydamerika og Mellemamerika, og også i USA, hvor der bor over 41 millioner mennesker med spansk som modersmål. Undervisningen sigter mod, at du skal kunne indgå i dagligdags samtaler og skal kunne begå dig i interpersonelle relationer på baggrund af en grundlæggende forståelse for spansktalendes kultur.

Vi arbejder med mange forskellige temaer, fx ”Ungdomskultur i spansktalende lande”, ”Højtider og traditioner”, ”Indianere og menneskerettigheder”, ”Kokain og bandekriminalitet”, ”Drømmen om USA”, ”Cuba under og efter Castro”, ”Militærdiktatur og menneskerettigheder”, ”Barcelonas kunst, kultur og befolkning”, ”Den katolske kirkes indflydelse på hverdagen”, ”Filminstruktøren Pedro Almodovars film” - og meget mere.

Spansk kan både være et studieretningsfag og et valgfag, og du kan komme til eksamen mundtlig og/eller skriftligt efter 3.g. Med spansk som studieretningsfag kommer du på en ekstra studietur i 3.g med sprogskoleophold og kulturelle oplevelser i Málaga. Vi glæder os til at give dig et indblik i en spændende del af verden.