Nadia fra 2y på udveksling til Königs Wusterhausen

Nadia fra 2y på udveksling til Königs Wusterhausen
17. maj 2016

"Min tur til Tyskland som udvekslingsstudent i 2. g var min første flyrejse på egen hånd. Jeg var derfor meget spændt på turen, og hvad jeg ville møde, når jeg kom frem". Sådan begynder Nadias beretning om sine oplevelser som udvekslingsstudent i Königs Wusterhausen en uge...

Jeg blev til min store glæde mødt af en smilende familie, der lige fra starten ønskede at lære mig at kende og som talte langsomt og tydeligt, så jeg kunne forstå deres ord. Fra allerførste måltid blev jeg konfronteret med knödel, og det blev kun starten på en lang række specialiteter fra den tyske madkultur. Samme eftermiddag tog jeg og hele familien sammen til Berlin. Jeg så blandt andet Berliner Mauer East Side Gallery, Mauerpark og stod under Brandenburger Tor. Min værtsfamilie fortalte mig en masse om byen, og det var spændende at se Berlin i østtysk perspektiv. Mandag var første dag med undervisning, og jeg blev meget positivt overrasket, da jeg indså, at jeg forstod langt det meste af undervisningen og uden problemer kunne tage del i den. Jeg kunne sagtens drage viden med tilbage til den danske undervisning. Det sværeste for mig var faktisk at forstå elevernes indbyrdes samtaler, fordi de snakkede meget hurtigt, brugte mange sammentrækninger og havde mange indforståede vendinger.
Ugen gik utroligt hurtigt: Jeg deltog i en tysk koncert, var med til planlægningen af en danseforestilling, så nogle afsnit af tyske filmserier, og sluttede ugen af med en shoppetur i det enorme center Mall of Berlin. Jeg er utrolig overrasket over min egen udvikling i ugens løb. I starten var det hele nyt, og jeg svarede i korte og enkle sætninger, men som dagene gik, og jeg forstod mere og mere, fik jeg også modet til at snakke mere frit og benytte længere sætninger. Både mit ordforråd, min grammatik og mit mod til at tale er blevet forbedret betydelig under mit ophold. Derudover har jeg fået en ny veninde, og jeg er sikker på, at jeg skal se Alicia, min ”Gastschwester”, igen - både i Tyskland, men også i Danmark. Jeg glæder mig til at vise hende min hverdag og min daglige gang på Sorø Akademi. Alt i alt kan jeg kun se tilbage på min udvekslingsuge med et stort smil. Alt levede til fulde op til mine vildeste forhåbninger, og jeg har taget rigtig mange nye erfaringer med mig videre i livet.