Jonatan vandt dansk biologi-OL

Jonatan vandt dansk biologi-OL
Foto: Finalisterne fra semifinalen på Aarhus Universitet i januar, da de stadig kunne være sammen om fælles oplevelser uden afstandskrav. Jonatan Høhne er nr. to fra højre på anden række.
15. maj 2020

Selvom Jonatan Høhne fra Sorø Akademis Skole er en af de fire vindere i konkurrencen, går han glip af det internationale biologi-OL i Japan

Mens Sorø Akademi i de seneste måneder har været travlt optaget af at styre skolen igennem Corona-krisen, er Jonatan Høhne fra skolens 3y blevet en af vinderne af den danske biologiolympiade.

I alt 2200 elever fra ungdomsuddannelser i hele landet deltog i konkurrencen, men de fire vindere, kommer ikke til den internationale biologi-olympiade (IBO) i Nagasaki i Japan. Det sidste satte pandemien en stopper for, så forude venter der ikke en rejse og en dyst mod vinderne fra 80 nationer, men dog en virtuel teoretisk konkurrence i august.

Jonatan fortæller, at det har været både sjovt og meget lærerigt at deltage – og at han har fået en del nye venner. Blandt andet, fordi de 30 semifinalister var i Aarhus, hvor de boede sammen og havde tid til at lære hinanden at kende - hvorefter der også var træningscamp for 14 finalister i Sorø på Videncenteret.

Desværre blev camp'en i Sorø sidste gang de sås rigtigt i turneringen, for umiddelbart efter blev der indført forsamlingsforbud. Men olympiade-vennerne har dog tænkt sig at mødes til en genforening, når det igen kan lade sig gøre.

Biologiolympiaden er støttet af Undervisningsministeriet og Villumfonden og man kan læse mere om den på www.biologiolympiade.dk.