Kvindelandshold i cricket med soraner-islæt

Kvindelandshold i cricket med soraner-islæt
Kvindelandshold i cricket med soraner-islæt
Som kaptajn søgte jeg og fik et privat sponsorat, som jeg brugte til at indkøbe cricketpullovers med skolens logo på.
Kvindelandshold i cricket med soraner-islæt
16. september 2020

Filippa Andersen Mølsgaard (S20) er optaget på det nyoprettede danske kvindelandshold i cricket

Filippa har skrevet lidt om, hvordan hendes interesse for cricket begyndte og hvordan hun nu er kommet med på landsholdet:

Da jeg i 1.g startede på Sorø Akademi, havde jeg ingen ide om, hvad cricket var. Jeg havde aldrig hørt om det og jeg var egentlig ikke så interesseret i holdsport. Jeg har redet heste hele mit liv, trænet vægte og løbet. Det tør siges, at der var nogen, der fik mig på andre tanker.

Hvad kræver det at spille cricket?
Cricketsporten er en gentlemans sport, som kan spilles af alle. Jeg blev i 1.g hevet i armen af daværende kaptajn, som sagde jeg skulle komme og prøve spillet. Jeg kom uden erfaring og viden om spillets mange love og teknikker, men jeg fik vejledning af crickettræner Gee Mitchell og Fahad Khan, som viste mig, at spillet er meget mere end bare en sport.
Cricketsporten fangede hurtigt min opmærksomhed og jeg endte med at spille tre år på Akademiet, hvoraf jeg var kaptajn for skoleholdet i 3.g.
At være kaptajn lærte mig at tage ansvar for teamet og gå forrest. Det at være en del af et team har været en øjenåbner. Det var hårdt, men altid det værd. Off-dage var der mange af, fordi jeg også skulle passe skolen, men til cricket skulle jeg holde fanen højest, så jeg også fik løftet resten af holdet. Følelsen af også at få andre motiveret var virkelig tilfredsstillende og noget som man ikke oplever på samme måde i individuel sport.

Kvindelandshold, hvordan?
Vedholdenhed, interesse og gåpåmod var vejen for mig. Jeg var ikke færdig med at spille cricket, da jeg dimitterede fra Akademiet i 2020. Derfor havde jeg, allerede inden jeg afsluttede min studentereksamen, allieret mig med gammelsoranerne, som spiller cricket et par gange om ugen i Gentofte, hvor jeg selv er bosat. Derudover kontaktede jeg Carsten Martensen, som er udviklingskonsulent i dansk cricket forbund, da jeg vidste, han var i gang med at oprette et dansk kvinde cricketlandshold. Han spurgte, om jeg havde lyst til at stå model til et photoshoot i Kongens have samt være med til forskellige events for at promovere sporten, hvilket jeg naturligvis sagde ja til.

Det blev min billet til en plads på landsholdet.

Filippa Andersen Mølsgaard
Sorø Akademis Skole, Student 2020