2a styrede valgdebat med sikker hånd

2a styrede valgdebat med sikker hånd
2a styrede valgdebat med sikker hånd
2a styrede valgdebat med sikker hånd
2a styrede valgdebat med sikker hånd
2a styrede valgdebat med sikker hånd
10. maj 2019

Trods stort politiopbud og ekstraordinære sikkerhedsforanstaltninger var der helt ro på under den politiske debat i hallen.

Som ved tidligere optræk til folketingsvalg har skolens samfundsfagselever arrangeret større politiske debatarrangementer med områdets spidskandidater. Denne gang d. 8. maj, der tilfældigvis også blev den allerførste dag i valgkampen, da statsministeren netop dagen før udskrev valget.

Arrangementet blev gennemført med stor succes, først i et lukket skolearrangement i hallen om eftermiddagen for alle skolens elever, dernæst om aftenen med åbne døre for Sorøs borgere, der kunne komme og deltage i debatten med de fremmødte politikere. Mellem de to debatter var politikerne inviteret til rundvisning og spisning med elevdialog.

Der var ellers et par dage før arrangementet lagt op til en potentiel vanskelig situation, da det nye parti, Stram Kurs, pludselig blev opstillingsberettiget, og formanden, Rasmus Paludan, inviteret af eleverne. Dette gjorde forberedelsen til valgdebatterne temmelig ekstraordinær – en stor gruppe betjente skulle sikre hallen og eleverne, og være på vagt, mens Paludan selv skulle mandsopdækkes af PET-livvagter.

På dagen blev alle skolens elever og medarbejdere sikkerhedstjekket, inden de kunne komme ind i hallen til debatten. Og ud over politiet dukkede også en større gruppe af journalister og fotografer op fra lokale og landsdækkende medier.

Bortset fra sikkerhedsopbudet blev de to valgarrangementer helt igennem forberedt, planlagt og afviklet af 2.a med deres lærer Poul-Erik Jørgensen i baggrunden – og ved begge arrangementer var det eleverne Oliver Krytz og Ida Peick der var hhv. ordstyrer og tidstager.

TV2 Øst sendte live, DR P4 sendte live og DR Nyhederne havde et større indslag på i tv-avisen samme aften (se evt. indslaget her, så længe linket virker hos DR). Der udover havde skolen bla besøg af journalister fra Dagbladet/Sjællandske (omtale her, sålænge linket virker), Berlingske Tidende og Ekstra Bladet.

Paneldeltagere (møde1/møde2)

Folketingsmedlem Eva Flyvholm (Enhedslisten)

Folketingsmedlem Jeppe Jakobsen (Dansk Folkeparti)

Folketingsmedlem Zenia Stampe (Radikale Venstre)

Folketingsmedlem Louise Schack Elholm (Venstre)

Folketingsmedlem Brigitte Klintskov Jerkel (Konservative Folkeparti)
Folketingsmedlem Laura Lindahl (Liberal Alliance)

Folketingskandidat Anne Madsen/Folketingsmedlem Magnus Heunicke (Socialdemokratiet)

Folketingskandidat Sascha Faxe / Folketingsmedlem Rasmus Nordqvist (Alternativet)

Folketingskandidat Astrid Carøe (Socialistisk folkeparti)

Folketingskandidat Klaus Kroll (Nye Borgerlige)

Folketingskandidat Rasmus Paludan (Stram Kurs) / suppleant?