Skolen har både bibliotek og bogdepot

Bibliotek

Biblioteket finder du ved siden af Klosterporten
På skolens bibliotek kan du låne faglitteratur, der er relevant for undervisningen og opgaveskrivning. Derudover er her skønlitteratur på dansk, engelsk og tysk. Du er også velkommen til at låne bøger til frilæsning. Biblioteket ligger i den store røde bygning ved siden af Klosterporten. Her kan du møde bibliotekar Ann Furholt Pedersen.

Bogdepot

Bogdepotet ligger i kælderen under hovedbygningen
På bogdepotet låner du de bøger, der er bestilt hjem af dine lærere og som du skal bruge i undervisningen. Her er også mulighed for at låne bøger ved opgaveskrivning. På bogdepotet møder du Marie Louise Vernersen.

Aflevering
Når du er færdig med at bruge bøgerne, så bliver vi glade, hvis du afleverer dem hurtigst muligt i dropboksen på bogdepotet eller ved skranken. Det er fx. en god ide, at tage hele stakken med den dag, du skal til eksamen og få dem afleveret med det samme bagefter.

Biblioteksbasen

Bibliotekets og bogdepotets materialer er samlet i en database. Det gør det nemmere at se, hvad der findes af litteratur på skolen. Samtidig skal du som bruger kun logge dig ind ét sted, for at få et overblik over, hvad du har lånt på henholdsvis skolens bibliotek og bogdepotet.
I denne database kan du søge bøger, tidsskrifter og digitale materialer som film fra Filmcentralen,  forfatterportrætter fra Forfatterweb mv. Hvis du vil se din lånerstatus skal du logge ind. Via Lånerstatus kan du se hvilke bøger, du har lånt på biblioteket og på bogdepotet. Du kan også forny dine biblioteksbøger via Lånerstatus. Bøger fra bogdepotet kan kun fornys ved at henvende sig på bogdepotet.

Nyhed

Åbningstider

swipe

Hvis du ikke kan finde det, du leder efter ...

Hvis du ikke kan finde egnet litteratur på skolens bibliotek eller i bogdepotet, kan det muligvis skaffes via Bibliotek.dk. Enten ved at du selv bestiller det hjem eller skolens bibliotekar låner det hjem for dig. Bibliotekaren hjælper dig gerne med at søge og bestille materialer, enten til dit lokale folkebibliotek eller til skolens bibliotek.

Skal du skrive store opgaver?
Så er det en god ide at gå på jagt i databaserne nedenfor.

Links til databaser

På Sorø Akademi har vi købt adgang til forskellige databaser, som er brugbare både i dagligdagen og ved større opgaver. De fleste af databaserne er tilgængelige via dit Unilogin eller skolens netværk.

Disse databaser får du adgang til via skolens netværk:

  • Gale databaser - en samling af forskellige engelsksprogede databaser, der dækker emner som verdenshistorie, USAs historie, naturvidenskabelige emner, og globale emner som politik, miljø, kultur osv.

(Hvis du skal logge på hjemmefra, så spørg bibliotekaren om kode)

Disse databaser får du adgang til via Unilogin:

  • Infomedia - danske avis- og tidsskriftartikler.
  • Faktalink - samling artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner.
  • Litteraturtolkninger - henvisninger til litterære analyser.
  • Forfatterweb - forfatterleksikon, der indeholder portrætter af danske og udenlandske forfatterskaber, skaber overblik over perioder & genrer og sætter forfatterne ind i en litteraturhistorisk sammenhæng.
  • Filmcentralen - Det Danske Filminstituts streamingtjeneste, hvor du kan gå på opdagelse i mere end 3000 kortfilm og dokumentarfilm - både nye og ældre.
  • Historiens Verden - et værktøj til historieundervisningen udviklet og forfattet af historikere. Gennemgang af verdenshistorien med Europa som udgangspunkt. Tekster, biografier, kilder mv.