Skolens fester

Skolens fester

 

Der er blevet holdt Konge- og Vandballer siden 1827, hvor Kong Frederik VI kom på besøg for at indvie den nye hovedbygning.

Vandbal og Kongebal

Ballerne er blandt de vigtigste af skolens mange traditioner. Det er festlige aftener med over 600 gæster i galla.

Traditionen stammer fra 1827, hvor Kong Frederik VI kom til Sorø for at indvie den nye hovedbygning. Fra den dag holdt man hvert år et bal på Kongens fødselsdag og på dronning Maries fødselsdag – og den tradition har holdt ved til i dag.

Aftenens forløb

Til ballerne har man sine forældre med, gallatøj på, lange kjoler og smoking.
Aftenens gæster kommer ind af hovedindgangen fra søsiden, og går op ad den røde løber, hvor de bydes velkommen af marskallerne, som er frivillige fra de andre klassetrin. De guider alle gæster op til festsalen, hvor eleverne har indmarch og danser engelsk vals og senere Les Lancier.
Det er en aften, hvor der også er ekstra travlhed i køkkenet, for gæsterne skal have serveret maden nogenlunde samtidig. Til middagen er der taler af elever, æresgæster og rektor.

70-80 marskaller tager imod og sørger hver gang for, at gæsterne får en forrygende fest.

Akademifester

Gymnasiefesterne er lukkede fester for skolens elever. De foregår i hallen med diskotek og/eller livemusik. Det foregår altid en fredag aften og der afholdes fem fester om året. Til akademifesterne kan man købe øl og sodavand, men der serveres ikke alkohol, der er stærkere end øl. Festerne arrangeres af skolens festudvalg. Du finder dem på Facebook: Akademisten.