Skolens fester

Sorø Akademi har nogle helt særlige traditioner, blandt andet er der hvert år Vandbal for 1g’erne og Kongebal for 3g’erne. Vi holder naturligvis også helt almindelige gymnasiefester (Akademifester) i løbet af skoleåret.

Vandbal og Kongebal

Ballerne er blandt de vigtigste af skolens mange traditioner. Det er festlige aftener med over 600 gæster i galla.

Traditionen stammer fra 1827, hvor Kong Frederik VI kom til Sorø for at indvie den nye hovedbygning. Fra den dag holdt man hvert år et bal på Kongens fødselsdag og på dronning Maries fødselsdag – og den tradition har holdt ved til i dag.

Aftenens forløb

Til ballerne har man sine forældre med, gallatøj på, lange kjoler og smoking.
Aftenens gæster kommer ind af hovedindgangen fra søsiden, og går op ad den røde løber, hvor de bydes velkommen af marskallerne, som er frivillige fra de andre klassetrin. De guider alle gæster op til festsalen, hvor eleverne har indmarch og danser engelsk vals og senere Les Lancier.
Det er en aften, hvor der også er ekstra travlhed i køkkenet, for gæsterne skal have serveret maden nogenlunde samtidig. Til middagen er der taler af elever, æresgæster og rektor.

FAQ og kontakt

Bestil billetter her

Både elever og forældre skal købe billetter til en pris af ca. 150 kr. pr. stk.
Til ballerne kan man købe øl, vand og vin.

Se filmen, der går bag kulisserne
Sorø AkademiPlay

Det er en særlig tradition, at et hold på 60 marskaller (frivillige elever) hjælper til ved festerne med at servere og servicere gæsterne. De følges her i deres arbejde til Vandbal 2016 og udover masser af dansebilleder, får vi et indblik i hvor hektisk det foregår i køkkenet, når alt skal klappe.
Filmen er optaget og klippet af Victoria Bogetoft, Frida Kaae (begge 2d, 2015/16) og Sofie Foulane (3c, 2015/16). 

Akademifester

Gymnasiefesterne er lukkede fester for skolens elever. De foregår i hallen med diskotek og/eller livemusik. Det foregår altid en fredag aften og der afholdes fem fester om året. Til akademifesterne kan man købe øl og sodavand, men der serveres ikke alkohol, der er stærkere end øl. Festerne arrangeres af skolens festudvalg. Du finder dem på Facebook: Akademisten.